Ozvěny z Cornwallu

Na konci světa podruhé aneb postřehy z Land´s Endu a okolí.

Zájezd se mi velmi líbil, obohatil mě spoustou zážitků i zkušeností. O Anglii jsem toho zjistil spoustu nového a řekl bych, že jsem se zlepšil i jazykově. Užil jsem si celou řadu krásných destinací, v paměti mi zůstal hlavně Land´s End a Bristol.

Prokop Válek, 4. A

Upřímně, očekával jsem trochu lépe vybavený a pohodlnější autobus s platnými papíry. Toho jsme se sice nedočkali, cesta se však dala přežít. Řidiči byli příjemní, především sobotní večeře v jejich podání mě velmi potěšila (párky). Výlety se mi osobně všechny líbily, nejvíce jsem si pak užil výlet do Bristolu. Náš pan hostitel Collin společně se svým best friendem Stephenem nám vytvořili příjemné a pohodlné prostředí okořeněné sledováním fotbalu. Jídlo nám připravovali také výborné. Podtrženo sečteno, výlet se mi vyjma cesty velmi líbil.

Vojtěch Olšr, 4. A

Nejhezčí byly večerní procházky po vesnici Ivybridge a rozhovory s místními.

Karolína Chybová, 5. A

Navštívili jsme spoustu zajímavých míst, například St Michael´s Mount, Boscastle, park Dartmoor nebo interaktivní muzeum We The Curious v Bristolu, kde jsme později mohli jít nakupovat do Primarku. Paní s manželem, kteří nás ubytovávali, byli velmi milí a ochotní. Naše pokoje byly malé, ale uklizené a pěkné s terasou.

Celkově jsem si zájezd užila. Příště by mohl být delší, protože minimálně 2 – 3 dny zabere cesta do Anglie autobusem. Radši bych letěla letadlem.

Karolína Kolářová, 4. A

Kladně bych také ohodnotila paní, která mě s kamarádkami ubytovávala – Lindu Richardson. Byla hodná, milá a hlavně vtipná. Vzala nás dokonce na výlet k pláži Bigbury. Také chci pochválit naši průvodkyni, která ochotně odpovídala na naše otázky, dávala nám různé tipy, atd. Celý zájezd se mi líbil a klidně bych ho podnikla znova.

Veronika Poustková, 4. A

Nejvíce mě zaujala návštěva mysu Land´s End, nejzápadnějšího bodu Anglie. Byla jsem okouzlena žulovými útesy omývanými Atlantikem.

Lucie Pártlová, 2. B

+ počasí, průvodkyně, časté rozchody, možnost sledovat večer fotbal, hodná paní, u které jsme bydleli, bohatý program, joky paní Gebauerové, večeře se taky daly jíst.

Nelze říct, který den byl nejlepší, všechny měly něco do sebe. Z programu mě nejvíce zaujal Land´s End a St Michael´s Mount.

Tomáš Adamec, 4. A

Expedice byla velice „úžo“. Přes mé očekávání bylo jídlo dobré a ceny některých věcí byly exkluzivní. Ananas za 15,– v ČR nenajdete. Nejvíce se mi líbilo město Bristol, které se mi zdá jako ideální k žití.

Robin Grussmann, 5. A Nejlepší na výletě byl náš učitelský sbor, který se skládal z Hany Gebauerové, Kamily Zápecové a Kamila Maschkeho. Byli velice příjemní a přátelští. Díky nim jsem si výpravu velice užil.

Hugo Lahuta, 5. A

Senzační.

Veronika Mačáková, 1. B

Za organizační tým Hana Gebauerová, Kamil Maschke a Kamila Zápecová