Bible a my

O přínosu Bible pro svět a lidstvo z hlediska náboženského, etického, historického či literárního je zbytečné se sáhodlouze rozepisovat. O čem je však možné se rozepsat
v rámci tohoto příspěvku, jsou výborné znalosti určitých částí Bible, které naši studenti prokázali v pátek 24. listopadu v Církevní základní škole svaté Ludmily v Hradci nad Moravicí, kde proběhlo okresní kolo celorepublikové soutěže Bible a my. A že to není jen ledajaká soutěž, dokazuje počet účastníků v loňském ročníku – více než 6000 žáků a studentů. Mezi letošními účastníky se gymnazisti z MGO rozhodně neztratili:

Tereza Klásková (2.A) a Artur Kristýnek (2.A) obsadili první dvě místa v kategorii číslo II., a postoupili tak do celostátního kola, které se uskuteční v březnu ve Strážnici na jižní Moravě. Také Barbora Heidrová (4.A) ve třetí kategorii svým třetím místem rozhodně nezklamala! V nejvyšší kategorii číslo IV. jsme (tj. studenti Mendelova gymnázia) znovu vybojovali první dvě příčky, a to zásluhou Elišky Tatarkové (8.A) a Kateřiny Gilíkové (1.C). Obě studentky nás rovněž budou reprezentovat v celorepublikovém finále na Slovácku. Všem úspěšným studentkám a úspěšnému studentovi gratulujeme a věříme, že Bible jim bude v životě knihou, která bude patřit k těm nejdůležitějším.