Naše gymnázia (GAB a MGO) se opět setkala… tentokrát na Oravě

V rámci programu Erasmus+ jsme v pondělí 28. listopadu vyrazili na Slovensko. Věděli jsme, na koho se můžeme těšit a co zhruba můžeme čekat. Co nás ale hned po pár hodinách překvapilo, byla bílá krajina všude okolo, namrzlé cesty, a tudíž nevalná dopravní situace. Všechno jsme ale zvládli, a tak jsme se po sedmi hodinách cesty konečně setkali se studenty a učiteli gymnázia Antona Bernoláka v Námestově poblíž Oravské přehrady.

Celý týden se opět nesl ve znamení poznávání krajiny a přírodovědných, ale i kulturních zajímavostí daného kraje, jako například Vodní elektrárna Orava a prohlídka samotné hráze nebo velmi zajímavá přednáška o CHKO Horní Orava. Také jsme si mohli zblízka prohlédnout krásně zasněžený Oravský hrad nebo zajít do termálních koupelí, jejichž návštěvu jsme si moc užili.

Náš pobyt ale nespočíval jen v poznávání krajiny, ale i místního gymnázia a studentů v něm. Navštívili jsme spoustu vyučovacích hodin, v mnohých jsme byli také zapojeni ve výuce a tak jsme si zase o něco rozšířili obzory. Seznámili jsme s dalšími studenty a prohloubili již vzniklá přátelství s našimi výměnnými partnery, se kterými jsme strávili spoustu času, ať už na bowlingu nebo jen tak posezením u kofoly.

Celý pobyt byl skvělý a jsme rádi, že jsme se této akce mohli zúčastnit a samozřejmě se těšíme, až se všichni znovu setkáme v červnu, na závěrečné prezentaci ve Světě techniky v Ostravě.

Autorka příspěvku: Markéta Jochimová, 7. A