5.A pokořila Jeseníky

Blíží se závěr školního roku. Studenti se ještě z posledních sil snaží zachránit, co se dá. Toto období se všeobecně nese v duchu narychlo dodělávaných restů, nervozity a spěchu. Není proto divu, že se 5.A rozhodla na chvíli uniknout a trochu relaxovat. Naším útočištěm se po dvě noci stal hotel Moravice v jesenickém Karlově. Abychom zcela nezlenivěli, bylo třeba si trochu protáhnout těla. Hned první den jsme se tedy vydali do Karlovy Studánky, známého lázeňského města s údajně nejčistším vzduchem ve střední Evropě. K uvolnění rozbolavělých nohou mohl po návratu báječně posloužit bazén v přilehlém hotelu Kamzík.

Po již tradičním opékání a sezení u ohně bylo třeba jít spát a načerpat síly pro další pochod, tentokrát z Karlovy Studánky Bílou Opavou s krátkou zastávkou u chaty Barborka. Protože energie bylo stále na rozdávání, vyrazili jsme odtud ještě přes Velký kotel zpět do Karlova. Navzdory tomu, že to není zrovna kousek, někteří ještě stále neměli dost. Následný fotbal v tělocvičně měl však za následek spoustu modřin a odřenin. Během dalšího dne už jsme se jen vyhřívali na horském sluníčku a kolem poledne se vrátili domů.

Čas zde poklidně plynul a než jsme stačili pořádně vybalit, nastala doba odjezdu. Ale nevadí. Jsem si jistá, že my všichni budeme dlouho vzpomínat.

Autorka příspěvku: Mgr. Petra Halašková