Se školou na golf

 

Dne 7. října proběhly v Zámeckém golfovém klubu v Kravařích ukázkové hodiny golfu v rámci projektu České golfové federace (ČGF) „Se školou na golf“. Ukázky proběhly pod záštitou a za finanční podpory ČGF a zároveň za pomoci ZGCK Kravaře. Cílem tohoto projektu bylo zábavnou a hravou formou oslovit žáky středních, základních a mateřských škol, k tomu, aby získali povědomí o tom, co to golf vlastně je, že se nejedná o sport pro horních deset tisíc, ale o krásný a celoživotní zážitek v přírodě, který spolu mohou hrát i rozdílné generace hráčů.

Poprvé nás do golfového světa uvedli v listopadu páni trenéři, Jiří Paťava a Mirek Skokan. Důkladně nám vysvětlili základní pravidla golfu a pomocí speciálních plastových holí a měkkých míčků, jsme měli možnost zjistit, co vlastně můžeme od golfu očekávat. Přesvědčili jsme se, že golf není pouze o trefení míčku golfovou holí, ale, především o dokonalém načasování a o precizní technice, která se získává dlouholetým trénováním. Po prvních nezdarech jsme se však nenechali odradit a o rok později jsme nastoupili v plné síle a plni elánu na kravařské golfové hřiště.

Pro ty, kdo podlehli golfu díky těmto ukázkám, nabízí Kravařský klub mnoho příležitostí, kde si mají možnost zahrát. Pro začínající golfisty je v Kravařích připravená 6–ti jamková golfová akademie a pro pokročilejší hráče i 18–ti jamkové hřiště. Samozřejmostí klubu jsou i tradičně pořádané golfové kroužky či snad příměstské sportovní tábory nebo dny otevřených dveří, kde vás zkušení trenéři ochotně zasvětí do tajů golfu.

Autor příspěvku: Natálie Peterková, 3.D