Republikové finále v plážovém volejbale

Ve čtvrtek 11. června 2015 se naši studenti Nikola Lubojacký ze 7.A a Matěj Weinert z 1.C zúčastnili finálového turnaje poháru AŠSK v plážovém volejbale. Turnaj byl pořádán pro věkovou kategorii chlapců a dívek s ročníkem narození 1995 – 1999 na Sokolském koupališti u Brněnské přehrady v Brně.

Postup na finálový turnaj České republiky si vybojovali vítězstvím v krajském kole konaném v Ostravě na začátku června tohoto roku. Třetím spoluhráčem a nedílnou součástí týmu na tomto turnaji byl Lukáš Kittel z 2.B, který se bohužel z důvodu nevhodného termínu nemohl zúčastnit finálového turnaje ČR a posílit mendlácký tým.

Naši studenti si vůbec nevedli špatně a jen o trošku více štěstí jim chybělo k vítězství ve dvou utkáních, která by jim zajistila lepší umístění. Po výborném a obětavém týmovém výkonu ve všech svých utkáních obsadili krásné 13. místo v České republice. Oba studenti sportovně uznali sílu svých soupeřů a taky vyjádřili spokojenost se svou hrou a vědomí, že do hry dali své srdce a hráli na maximum svých možností. Tento den přálo všem soutěžícím teplé letní počasí, takže účastníkům byla odměnou možnost osvěžení v blízké Brněnské přehradě, které si užili stejně jako celý turnaj. Také byli rádi, že se po čase mohli setkat se protihráči z různých týmů, z nichž s mnohými se dobře znají.

Celému týmu blahopřejeme k výbornému výsledku v republikovém finále a studentům děkujeme za vzornou reprezentaci školy.