Přírodovědné setkání

Ve středu 29. 1. 2014 jsme u nás ve škole přivítali skupinu žáků 8. a 9. třídy ze ZŠ Dostojevského. Připravili jsme pro ně přírodovědné odpoledne s biologií a chemií.

V biologii byl náš program zaměřen na vývoj živočichů od vajíčka po dospělce. Děti se seznámily s vývojem chrousta, kuřete, žáby, ryby, potkana aj. Většina z nich poprvé viděla exponáty s těmito vývoji ve skleněných válcích, kde jsou jednotlivá stádia vývoje zakonzervována ve formalínu. Vše mohli srovnat s promítanými obrázky.

V chemii byly pro ně připraveny pokusy, např. chemické šampaňské, chemická zahrádka nebo příprava a důkaz kyslíku. Z toho si odnášeli ohromné zážitky. Studenti biologického a chemického semináře 3. ročníků a 7.A asistovali, pomáhali vyplňovat protokoly, vysvětlovali. Celou akci hodnotíme jako přínosnou pro obě strany. Našim hostům se líbila naše škola i ochota a vstřícnost našich studentů a naši studenti zjistili, že jsou schopni pomáhat, o naše hosty se postarat a přivítali pozvání na exkurzi do jejich školy.

Autorky příspěvku: Mgr. Blažena Gebauerová a Mgr. Zdeňka Hanzliková